44287244 – 44287287 – 09121022495 مهندس صادقی

اجرا نمای ساختمان شامل نما رومی ، نمای کامپوزیتی آلومینیومی ، نمای آجری و نقاشی نمای ساختمان

به روز رسانی در
مهندس صادقی

مدیرعامل گروه ساختمانی سیمرغ
کارشناس ارشد مهندسی سازه - عمران
عضو سازمان نظام مهندسی تهران با 20 سال سابقه اجرایی

نمای ساختمان

نمای ساختمان (  Building Facade ) در واقع پیشانی ساختمان و شاید بتوان گفت مهمترین المان تأثیرگذار بر اشخاص و فضای شهری است. نمای ساختمان به شهر هویت میبخشد و حتی رنگ نما و مصالحی که در آن استفاده شده است و همچنین بودجه کارفرما و قیمت مصالح تعیین کننده هویت یک شهر و شهروندان است که در آن زندگی میکنند. هماهنگی در رنگ و طرح نمای ساختمان یک شهر از آشفتگی بصری و هویت معماری و شهرسازی جلوگیری میکند. متأسفانه در سال های نه چندان دور عدم الزام به رعایت ضوابط معماری و شهرسازی منجر به آشفتگی بصری در کلانشهر ها مخصوصاً شهر تهران شد. به گونه ای که در برخی از مناطق شهر تهران این آشفتگی منظر شهری را کاملاً به هم ریخته است. خوشبختانه در سال های اخیر با همت شهرداری ها و کمیسیون های شهرسازی مجدداً بافت شهری و تناسب آن با فرهنگ هر شهر احیا شده است و به مرور شاهد هماهنگی در طراحی فضای شهری خواهیم بود. به عنوان مثال در حال حاضر و با توجه به فرهنگ ایرانی- اسلامی استفاده از نمای رومی در شهر تهران آن گونه که قبلاً طراحی میشد در شهر تهران ممنوع است. اجرای سر ستون های رومی و مخصوصاً قوس رومی در تراز بالای نمای ساختمان در حال حاضر در شهر تهران ممنوع است. همچنین به عنوان مثالی دیگر در شهر اصفهان امکان رنگ آمیزی نمای آجری ممنوع است و مجریان ساختمان ملزم به استفاده از آجرهای کرم، بژ و آجرهای سنتی در نمای ساختمان هستند. در حال حاضر انجمن مواد و آزمون آمریکا ( ASTM ) ضوابط و مشخصات فنی نمای ساختمان را مطابق استاندار STP1444 و با عنوان نگهداری، تعمیر و بازرسی نمای ساختمان در سال 2004 میلادی منتشر کرده است که برای مهندسان معمار و مهندسان مجری ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع نمای ساختمان

انتخاب نمای ساختمان و طراحی آن به سه عامل اصلی بستگی دارد. در درجه اول بستگی به سلیقه کارفرما دارد. کارفرما و یا به عبارتی مالک ساختمان مهمترین شخصی است که در مورد نوع نمای ساختمان نظر میدهد. مخصوصاً در شرایطی که مالک ساختمان قصد شخصی سازی ساختمان را داشته باشد و قصد سکونت در ساختمانی را داشته باشد که خود ساخته است. دومین عامل در انتخاب نمای ساختمان بودجه ای است که کارفرما برای ساخت ساختمان در نظر گرفته است. با توجه به تنوع انتخاب در نمای ساختمان و البته تفاوت قیمت در خرید مصالح و اجرت اجرا، یکی از مهمترین عوامل در انتخاب نمای ساختمان قیمت تمام شده کار است. با توجه به بودجه ای که مالک در نظر گرفته با مشاوره مهندسی میتوان انتخاب بهترین و بهینه ترین نمای ساختمان را برای ایشان میسر کرد. در درجه سوم ضوابط شهرداری و کمیسیون شهرسازی مربوط به هر شهر الزام به رعایت یکسری ضوابط دارند که در صورت عدم رعایت ضوابط شهرداری ها پایان کار و در نتیجه سند تفکیکی به ساختمان تعلق نخواهد گرفت. با توجه به این سه عامل اصلی طراح نمای ساختمان باید اقدام به طراحی کند. یکی از مهمترین مسائلی که مالک ساختمان باید بداند این است که پس از طراحی نمای ساختمان و اخذ جواز از کمیسیون شهرسازی که اصطلاحاً به آن تصویب نما میگویند سازنده ساختمان ملزم به رعایت تمام جزئیات در اجرای نما است. به بیان دیگر پس از تصویب طراحی داخلی مجری ساختمان باید عیناً در اجرای ابعاد، متریال و ابزار نمای ساختمان به طرح تصویب شده پایبند باشد. هرگونه دخل و تصرف در اجرای نمای تصویب شده به سلیقه مجری ساختمان و یا مالک منجر به ابطال پروانه ساخت میشود و از آنجایی که کمیسیون شهرسازی ها نسبت به این مورد حساس هستند برای دریافت پایان کار مجبور به اصلاح نما مطابق با طرح تصویب شده هستید. یکی از ارزانترین روشش های طراحی و ساخت نمای ساختمانی استفاده از پانل سیمانی است که از نظر مهندسی به آن فایبر سمنت برد میگویند. با توجه به تولید داخلی پانل سیمانی قیمت فایبر سمنت در جهت ساخت نما کاملاً مقرون به صرفه است و استفاده از آن در اجرای نما و سایدینگ ساختمان روز به روز در حال افزایش است. با توجه به مصالح مصرفی در ایران و همچنین آشنایی پیمانکاران با نحوه اجرای این مصالح، طراحی و اجرای نمای ساختمان به 5 دسته اصلی تقسیم میشود. هر کدام از این 5 دسته اصلی میتواند به تنهایی و یا با ترکیب یکدیگر در طراحی نما استفاده شوند. ۱ – نمای سنگ ساختمانی و سیمانی که از معروفترین آنها میتوان به نما رومی اشاره کرد. ۲ – نمای شیشه‌ای که به آن نمای اسپایدر هم گفته میشود. ۳ – نما کامپوزیت یا نمای آلومینیومی ۴ – نمای آجری ۵ – نمای ترمووود یا نما چوبی.

با توجه به بودجه اولیه و همچنین کاربری ساختمان و دیگر المان های طراحی نمای ساختمان میتوان مصالح ساختمانی مصرفی را به صورت تکی و یا حتی ترکیبی به کار برد. به عنوان مثال برای نمای ساختمان اداری بهترین گزینه استفاده از ورق کامپوزیت آلومینیومی و برای نمای ساختمان مسکونی نمای سنگی و یا ترکیب ترمووود و آجرنما بسیار شکیل خواهد شد. جدای از بحث طراحی معماری و زیبایی شناسی یکسری از مؤلفه ها و مشخصات فنی هستند که انتخاب مصالح مصرفی برای ساخت نما را تحت تأثیر قرار میدهند. به طور فهرست وار هر نوع نمای ساختمان با هر مصالحی که ساخته میشود باید ضوابط مهندسی زیر را برآورده کند: ۱- عایقکاری ساختمان و استفاده از ایزوگام شرق حفاظت و مقاومت نما در برابر گرما و سرما و همچنین تغییرات آب و هوا ۲- مقاومت در برابر بارهای جانبی مانند باد و زلزله ۳- مقاومت در برابر رطوبت و یخ زدگی ۴- سادگی در اجرا و قابلیت تعمیر و ترمیم مجدد ۵- قیمت بهینه و هزینه اجرای نما نسبت به کاربری ساختمان و هزینه تمام شده اجرای نمای ساختمان ۶- قابلیت نورپردازی نما با تجهیزات روشنایی در دسترس در بازار ایران مانند انواع وال واشر یا پروژکتور و سادگی در ترمیم و تعویض تجهیزات نورپردازی در گذر زمان. 7- در صورت طراحی و ساخت روف گاردن در ساختمان باید تمامی پیش بینی ها در مورد اجرای صحیح مخصوصاٌ در صورت استفاده از پرگولا در نظر گرفته شود به گونه ای که ساخت پرگولا در پشت بام نمای ساختمان را به هم نریزد.

بازسازی نمای ساختمان

در ساختمان هایی که چندین سال از ساخت آنها میگذرد مالکین و همسایگان تصمیم به ترمیم نمای ساختمان و در شرایطی که نما بسیار آسیب دیده باشد و یا قدیمی شده باشد تصمیم به بازسازی نمای ساختمان میگیرند. به عنوان مثال اگر نمای ساختمان سنگ گرانیت باشد و اگر مجری نما از اسکوپ در اجرای نمای گرانیتی استفاده نکرده باشد و با توجه به این مسئله که سنگ گرانیت جذب آب کمی دارد پس از مدتی پلاک سنگ از نما جدا میشود و سقوط خواهد کرد. سقوط سنگ نما بسیار خطرناک است و معمولاً در فصل زمستان و پس از یخ زدگی اتفاق می افتد و میتواند منجر به صدمات جانی و مالی به ساکنین شود. در این شرایط راحتترین و سریع ترین راهکار رول پلاک کردن سنگ به دوغاب پشت آن است. البته ممکن است جای سوراخ رول پلاک و همچنین تعداد بالای آن نمای ساختمان را تحت تأثیر قرار دهد و ظاهر نما ناخوشایند شود. این مسئله مخصوصاً زمانی که از سنگ گرانیت مشکی در نمای ساختمان استفاده میشود بیشتر نمود پیدا میکند. همچنین اگر به عنوان مثال از نمای سیمان پرتلند سفید که در اصطلاح به آن نمای سیمانی گفته میشود استفاده شده باشد میتوان با نقاشی نمای ساختمان به سادگی نمای ساختمان را بازسازی کرد. اما در برخی موارد آسیب دیدگی نما به حدی است که مجبور به تعمیرات اساسی و بازسازی کلی نما هستیم. در این شرایط ابتدا باید طراحی نما با توجه به شرایط موجود درب و پنجره ها و همچنین نوع مصالح مصرفی باید صورت گیرد. مخصوصاً چنانچه در نمای ساختمان از پنجره دوجداره استفاده شده باشد با توجه به بیرون زدگی پروفیل پنجره ها و همچنین فرم هندسی پنجره و وجود یا عدم وجود کتیبه باید طراحی نمای ساختمان صورت گیرد. سپس طراحی نمای ساختمان باید به تصویب کمیسیون شهرسازی شهرداری برسد و پس از طی مراحل قانونی اخذ پروانه بازسازی نمای ساختمان انجام پذیرد. در مرحله بعد باید نمای موجود و همچنین دوغاب پشت نما و یا شاسی کشی با انواع پروفیل قوطی و با ساپورت گیری آماتور از بدنه ساختمان پاکسازی شود. مرحله تخریب دوغاب بسیار حساس است و در صورتی که تخریب ساختمان به درستی و با روش مهندسی انجام نگیرد دیوار پیرامونی ساختمان آسیب خواهد دید. مخصوصاً زمانی که دیوارکشی با بلوک سیمانی و یا دیوارکشی با بلوک هبلکس انجام شده باشد و از آنجایی که دوغاب سیمان با بلوک سیمانی کاملاً درگیر میشود تخریب دوغاب نمای ساختمان قطعاً منجر به آسیب بلوک سیمانی خواهد شد. به بیان ساده تر میتوان گفت که اگر تخریب دوغاب به شیوه اصولی صورت نگیرد آسیب به دیوار ساختمان و متعاقب آن آسیب به داخل ساختمان قطعی است. در این شرایط حتماً از مهندسین مجرب و پیمانکاران دارای صلاحیت استفاده کنید.

طراحی نمای ساختمان

منظور از طراحی ساختمان شامل طراحی معماری نمای ساختمان با ابعاد و اندازه اجرایی و طراحی سه بعدی نمای ساختمان و همچنین نورپردازی نمای ساختمان است. طراحی معماری نمای ساختمان شامل انتخاب نوع نما و انتخاب مصالح و همچنین تناسب طرح با ضوابط مهندسی معماری، خلاقیت در طراحی، اقتصادی بودن طرح و همچنین طراحی بر اساس ضوابط شهرسازی است. جدا از بحث زیبایی شناسی و هماهنگی نما با المان های معماری و شهری طراحی نمای ساختمان باید به گونه ای صورت پذیرد که اتصال نما به سازه ساختمان مطابق با آیین نامه 2800 زلزله ایران باشد. در برخی از شرایط ضوابط آیین نامه ای اتصال نما به سازه ساختمان برآورده نمیشود و در این شرایط مالک ساختمان ملزم به اجرای شاسی کشی فولادی و آرماتور بندی و رابیتس بندی است. در صورتی که طراح نمای ساختمان به ضوابط لرزه ای مسلط نباشد پیش آمدگی ناشی از اجرای شاسی کشی با انواع پروفیل قوطی و همچنین در نظر گرفتن قیمت پروفیل 50 از ستون های ساختمان از نظر شهرداری و مهندس ناظر به عنوان خلافی ساختمان لحاظ میشود و مالک ساختمان ملزم به حضور در کمیسیون ماده 100 شهرداری است. کمیسیون ماده 100 شهرداری تصمیم به جریمه مالک خواهد گرفت. این جریمه میتواند به صورت مالی و در بدترین شرایط حکم به تخریب نما باشد. یکی از متداول ترین اشتباهات در طراحی نمای ساختمان که بسیار مشاهده میشود این است که طراح معمار ساختمان فاصله پشت به پشت ستون های پیرامونی ساختمان را در نقشه معماری لحاظ میکند و مجری ساختمان بر اساس نقشه های معماری اقدام به ساخت ستون میکند. در صورتی که سازنده متوجه این اشتباه شود ضخامت سنگ که معمولاً 2 سانتی متر است و ضخامت دوغاب سنگ که معمولاً 5 سانتی متر است را در نظر میگیرد. همچنین از آنجایی که در دو طرف ساختمان ضخامت سنگ و دوغاب باید در نظر گرفته شود 14 سانتی متر از طول ساختمان کم خواهد شد. در نتیجه مجری ساختمان 7 سانتیمتر مجبور است ستون ها را عقبتر از نقشه های معماری اجرا کند. در این حالت احتمالاً فواصل ستون گذاری به هم میخورد و احتمالاً فضای استاندارد پارک خودرو در پارکینگ دچار مشکل میشود. در صورتی که استاندارد فضای پارک خودرو در پارکینگ رعایت نشود تا زمانی که اصلاحات مطابق با ضوابط مهندسی و آیین نامه ها صورت نگیرد پایان کار به ساختمان تعلق نخواهد گرفت. یکی از متداولترین اشکالات اجرایی در طراحی نمای ساختمان عدم محاسبه ضخامت دوغاب و مصالح نمای ساختمان و یا الزام به شاسی کشی نمای ساختمان است. طراحی سه بعدی ساختمان با استفاده از نرم افزار های طراحی داخلی صورت میگیرد. همچنین این نرم افزار ها قابلیت مدلسازی و نورپردازی ساختمان را دارند. در طراحی سه بعدی نمای ساختمان اصطلاحاً به دو نما که به آن نمای روز و نمای شب میگویند نیاز است. نمای سه بعدی روز مربوط به انتخاب طرح و مصالح مصرفی و نمای شب مربوط به نورپردازی نمای ساختمان است. خلاقیت در طراحی نمای ساختمان نباید اغراق شده باشد در واقع نمای ساختمان در دید اول باید به سادگی بیان کننده طرح و همچنین خوانایی سبک طراحی باشد. ترکیب اغراق شده مصالح جدا از عدم سازگاری سازه ای و عدم اتصال مناسب نما به سازه آشفتگی بیش از حد را به دنبال خواهد داشت.

ضوابط طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان باید بر اساس ضوابط مهندسی صورت گیرد. پس از طراحی نما مالک ساختمان و یا مجری ساختمان ملزم به ارائه طرح در کمیته نمای ساختمان شهرداری برای دریافت مجوز های احداث نما است. بر اساس ضوابط طراحی نمای ساختمان شهرداری تهران موقعیت بنا در معابر شهری به 4 دسته تقسیم بندی میشود. 1- موقعیت ساختمان تک بنا : موقعیت ساختمان در بدنه تک بنا خود به دو بخش تک بنا شاخص و یا غیر شاخص تقسیم میشود. در این موقعیت بنای شاخص از تمامی جهات از طرف معابر دید دارد که در نتیجه طراحی نما باید برای دید از همه جهات صورت گیرد. 2- موقعیت بنا در بدنه میان افزا : در این موقعیت بنا زاویه دید نما از معابر شهری از روبرو میباشد. به عنوان مثال ساختمان هایی که در میانه کوچه قرار دارند در موقعیت میان افزا واقع شده اند. در این شرایط نمای ساختمان باید در تراز نمای ساختمان های مجاور صورت گیرد و در صورت پیش آمدگی نما ملزم به بررسی میزان خلافی در کمیسیون ماده 100 هستید. 3- موقعیت بنا در بدنه کنج یا نبش : با توجه به اینکه نمای ساختمان نبش کوچه یا خیابان از دو جهت دید دارد، هر دو جهت ملزم به اخذ مجوز ضوابط طراحی نما است. در صورتی که ابعاد زمین زیاد باشد بنای واقع شده در کنج بهترین گزینه برای ساخت برج باغ است. البته لازم است که طراحی معماری ساختمان به گونه ای صورت پذیرد که نورگیر ساختمان تأمین شود. به عنوان یک نکته اجرایی بهتر است که پلان ساخت به شکل هندسی لوزی طراحی شود تا ضوابط مربوط به نورگیری ساختمان نیز رعایت شود. 4- موقعیت بنا در بدنه اکس یا پیچ : زمین هایی که در موقعیت آکس یا پیچ قرار گرفته اند به دلیل اینکه در بسیاری از جهات کانون دریافت منظر هستند از مرغوبترین و گرانترین زمین های شهری محسوب میشوند. این ساختمان ها در موقعیتی قرار گرفته اند که از دو طرف معابر شهری و از تمامی جهات به آنها دید مستقیم وجود دارد. در اصلاح به این زمین ها دو کله گفته میشود. در صورتی که ملک دو کله در تراز قوسی معابر واقع شده باشد به آن موقعیت بنا در بدنه پیچ گفته میشود. با توجه به یکی از این چهار موقعیت بنا در بدنه شهری باید اقدام به طراحی نمای ساختمان کرد. همچنین با توجه به کاربری ساختمان طراحی نمای ساختمان باید منطبق بر توقعات از کاربری ساختمان باشد. کاربری ساختمان در ایران به 4 دسته اصلی تقسیم میشود. 1- نمای ساختمان مسکونی 2- نمای ساختمان اداری 3- نمای ساختمان تجاری 4- نمای ساختمان مذهبی 5- نمای ساختمان فرهنگی 6- نمای هتل و مهمان سرا 7- نمای ساختمان ورزشی 8- نمای ساختمان آموزشی 9- نمای ساختمان درمانی. با توجه به کاربری ساختمان فرم طراحی معماری نما متفاوت است به گونه ای که هر فرد باید سریعاً و با دید اول کاربری ساختمان را از روی معماری نمای آن تشخیص بدهد. از این رو مصالح، بافت و رنگ نمای ساختمان باید با توجه به کاربری ساختمان و موقعیت ساختمان در بدنه شهری طراحی شود.

نمای رومی

نمای رومی ساختمان یکی از مظاهر معماری رم باستان ( Ancient Roman Architecture ) و به دو روش نمای رومی سنگی و نمای رومی سیمانی اجرا میشود. در نمای رومی سنگی از سنگ تراورتن با تخلخل مناسب و در نمای رومی سیمانی از مخلوط سیمان سفید ساوه و پودر سنگ استفاده میشود. با توجه به ضوابط شهرداری ها و حساسیت به حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی اجرای نمای رومی در حال حاضر در شهر تهران ممنوع است. اما میتوان با درون مایه نمای رومی و تلفیق آن با سبک های ایرانی مجوز مربوط به اجرای نمای رومی را از شهرداری اخذ کرد. به این سبک تلفیقی نما کلاسیک میگویند اما همچنان در صنعت ساختمان ایران با نام نما رومی شناخته میشود. همچنین برخی از مهندسان معمار از لفظ نمای رومی ایرانی استفاده میکنند. با توجه به قدمت استفاده از سنگ در نمای ساختمان نمای کلاسیک از محبوبیت بسیار زیادی نزد ایرانیان برخوردار است. امروزه نیز با پیشرفت نرم افزارهای مدلسازی معماری و همچنین ابزار کار نمای رومی در لوکس ترین و گرانترین برج های ایران همچنان به عنوان اولین گزینه مطرح است. نمای رومی به دلیل جزئیات زیاد، پرکار بودن ابزارها، قابلیت نورپردازی نما بسیار عالی و همچنین در دسترس بودن مصالح اجرایی یکی از گزینه های هر سازنده ساختمانی است. نمای رومی برگرفته از معماری روم باستان و باز طراحی آن در میانه قرن 19 میلادی و اوایل قرن بیستم میلادی است. سبک رومی باستان به سبک کلاسیک و باز طراحی آن به سبک نیوکلاسیک شناخته میشود. با توجه به کاربرد سنگ در نمای رومی نیوکلاسیک و همچنین توجه به جزئیات فراوان نمای رومی ساختمان تداعی کننده قدرت و صلابت است.

نمای سنگی

جدا از بحث طراحی و زیبایی شناسی سنگ استفاده شده در نمای رومی باید در مقابل شرایط جوی مختلف مانند اشعه آفتاب، برف و باران و آلودگی هوا مقاومت کند. انتخاب جنس سنگ ساختمانی به عنوان مثال گرانیت یا تراورتن باید متناسب با شرایط محیطی باشد. به عنوان مثال سنگ های با تخلخل کم و فشرده نظیر گرانیت در محیط های سرد و مرطوب و سنگ های با تخلخل بالا نظیر تراورتن در محیط های گرم و خشک استفاده شوند. از آنجایی که در کشور ایران معادن سنگ ساختمانی بسیار زیاد است اکثر ساختمان ها در ایران نمای سنگی دارند. همچنین با پیشرفت روش های فرآوری، برش و ساب سنگ ساختمانی استفاده از این نوع مصالح روز به روز در حال افزایش است. برای ساخت و اجرای نمای رومی معمولاً از سنگ های آهکی مانند سنگ تراورتن استفاده میشود زیرا اولاً کار با آن ساده تر است زیرا سبکتر هستند و ثانیاً به دلیل تخلخل بالا به راحتی دوغاب سیمانی در آن نفوذ میکند و پیوستگی سنگ نما و دیوار خارجی ساختمان تأمین میشود. البته با توجه به ضوابط آیین نامه ۲۸۰۰ زلزله ایران نیاز به اسکوپ کردن سنگ یا رول پلاک کردن سنگ به دیواره ساختمان الزامی است. البته متأسفانه در اغلب موارد این مسئله لحاظ نمیشود و برخی از مجریان نا آشنا به اصول مهندسی با استفاده از نا آگاهی کارفرمایان به دلیل وقتگیر بودن و هزینه داشتن از اسکوپ سنگ کاملاً صرف نظر میکند. روش دیگری که در اجرای نمای رومی استفاده میشود روش خشکه چینی است. در این روش بدون استفاده از ملات و دوغاب و تنها با استفاده از پروفیل های فولادی شاسی کشی فولادی به دیواره ساختمان متصل میشود. سپس سنگ نمای ساختمان به این شاسی فولادی اسکوپ میگردد. طبیعتاً روش خشکه چینی برای اجرای نما پرهزینه است اما ضریب ایمنی بسیار بالایی در مقابل زلزله دارد. از دیگر انواع نمای سنگی میتوان به نما سنگ پلاک و نما سنگ قیچی اشاره کرد. نما سنگ پلاک قبلاً در ایران بسیار مورد استفاده قرار میگرفت و معمولاً در اجرای نمای ساختمان با سنگ پلاک از سنگ مرمریت استفاده میشد. در حال حاضر بیشتر از سنگ تراورتن برای ساخت نمای سنگی با سنگ پلاک استفاده میشود. زیرا هم ارزانتر است و هم کار با آن برای استاد سنگ‌کار راحتتر است. سنگ پلاک تراورتن به خوبی دوغاب را به خود میگیرد اما مطابق آیین نامه ها و مقررات ملی ساختمان ایران الزام استفاده از اسکوپ سنگ برای تمامی پلاک ها اجباری است. از انواع اسکوپ پروانه ای و یا سیم مفتول و همچنین اسکوپ کششی میتوان برای مهار سنگ به سازه استفاده کرد.

مزایای نمای سنگی

1- نمای منحصر به فرد و زیبا در روز و قابلیت نورپردازی عالی در شب. 2- عایق صوتی و حرارتی مناسب که این امر از هدر انرژی در اثر تبادل حرارتی با فضای بیرون ساختمان جلوگیری میکند. 3- دوام بالای سنگ ساختمانی نسبت به سایر مصالح ساختمانی بسیار بالاتر است به گونه ای که نمای سنگی برای ساختمان هایی با عمر بیش از 100 سال دوام طراحی میشود. 4- قابلیت اجرای نمای رومی یا نمای کلاسیک که ارزش ملکی ساختمان را افزایش میدهد. 5- مقاومت در برابر آتش سوزی به دلیل اینکه آتش هیچ اثری بر سنگ ندارد و از گسترش آتش در طبقات جلوگیری میکند. 6- مقاومت در برابر تغییرات شرایط جوی در صورت اجرا صحیح و مقاومت در برابر باران های اسیدی.

معایب نمای سنگی

1- هزینه بالای خرید مصالح و اجرت اجرای نمای رومی سنگی نسبت به اجرای نمای سنگی با سنگ پلاک. 2- سنگ به طور طبیعی پس از مدتی ذرات معلق ناشی از آلودگی هوا را به خود میگیرد و ممکن است سنگ های با تخلخل بالا مانند سنگ تراورتن پس از مدتی کدر شوند. در این شرایط میتوان از سنگ گرانیت نما برای نمای ساختمان استفاده کرد. البته سنگ گرانیت هم گرانتر است و هم کار با آن بسیار سختتر است. از سنگ گرانیت در نمای سنگی فقط به صورت پلاک میتوان استفاده کرد. 3- سنگ در معرض تابش نور خورشید دچار رنگ پریدگی میشود و مخصوصاً در شرایطی که سنگ رنگ شده و تقلبی باشد سرعت رنگ پریدگی آن بسیار سریع اتفاق می افتد. 4- اجرای سنگ نما در فصول سرد سال و مخصوصاً در دمای کمتر از 5 درجه سانتی گراد ممنوع است. 5- سرعت اجرای نمای سنگی مخصوصاً نمای رومی پایین است که این امر منجر به افزایش هزینه های جاری کارگاه ساختمانی میشود. 6- اتصال سنگ نما به سازه بسیار هزینه بر و زمانبر است. سنگ گرانیت چسبندگی بسیار کمی به دوغاب دارد سنگ مرمر چسبندگی متوسط به دوغاب دارد و سنگ تراورتن با تخلخل مناسب چسبندگی خوبی به دوغاب دارد. با توجه به قیمت بالای سنگ مرمریت و آسیب پذیری آن در برابر نور خورشید و تغییرات شرایط جوی در حال حاضر استفاده از سنگ مرمریت در نمای ساختمان تقریباً منسوخ شده است. 7- به دلیل وزن زیاد در زمان زلزله نیروی اینرسی بیشتری به دیوار پیرامونی وارد میشود و احتمال تخریب دیوار ساختمان بالا میرود.

نمای سیمانی

نمای سیمانی با استفاده از مخلوط سیمان سفید و پودر سنگ اجرا میشود. دلیل استفاده از پودر سنگ در نمای سیمانی جلوگیری از ترک خوردن دما در اثر انقباض و انبساط ساختمان و همچنین کاهش هزینه سیمان سفید است. بهتر است زیر کار نمای سیمانی با شناخت کامل از سیمان تهران و استفاده از ملات سیمان پرتلند تیپ 2 و ماسه سیمانکاری شود. همچنین کروم بندی و شمشه کشی توسط ملات ماسه و سیمان تیپ 2 انجام شود. این امر در کاهش هزینه ها و همچنین استحکام نمای سیمانی مؤثر است. در نهایت با یک لایه 2 میلیمتری از سیمان سفید سطح نما پرداخت میشود. نمای رومی سیمانی به دلیل هزینه کمتر نسبت به نمای رومی سنگی امروزه محبوبیت زیادی میان سازندگان ساختمان پیدا کرده است. همچنین قابلیت نقاشی ساختمان بر روی سیمان سفید تهران با رنگ مخصوص نمای ساختمان و سرعت اجرا یکی از گزینه های قابل تأمل برای معماران است. نمای سیمانی را در گذشت زمان میتوان مجدداً رنگ آمیزی کرد و بازسازی نمای سیمانی به راحتی صورت میگیرد.

مزایای نمای سیمانی

1- هزینه نمای رومی سیمانی نسبت به نمای رومی سنگی بسیار کمتر است اما تقریباً تمامی مزایای آن را مانند زیبایی در روز و قابلیت نورپردازی در شب را دارد. 2- ترمیم و بازسازی نمای سیمانی به راحتی و با صرف هزینه ای معقول صورت میگیرد. 3- به دلیل استفاده از سیمان مقاومت دیوار پیرامونی را بالاتر میبرد و احتمال تخریب در اثر زلزله را کمتر میکند. 4- در مقابل تغییرات شرایط جوی بسیار مقاوم است. 5- نماس سیمانی فاقد درز و بند بوده و سطح نما صاف و یکپارچه است.

معایب نمای سیمانی

1- نمای سیمان ساوه گرد و غبار و ذرات معلق ناشی از آلودگی هوا را به خود میگیرد و سریع چرک میشود. 2- عایق صوت و حرارت و رطوبتی مناسبی برای ساختمان نیست و در شهرهای با هوای مرطوب بهتر است از نمای سیمانی استفاده نشود. 3- به دلیل وزن زیاد سیمان سفید در هر متر مربع وزن ساختمان را بالا میبرد. 4- درصد پرت مصالح در صورت عدم اجرای کروم بندی با ملات ماسه سیمان تیپ 2 بالا خواهد رفت. 5- در صورت استفاده از نماکار کم تجربه مخلوط سیمان سفید و پودر سنگ با طرح اختلاط غیر مهندسی ساخته میشود و نمای سیمانی پس از مدتی ترک میخورد.

نمای سنگ ساختمان
نمای سنگ ساختمان
نما رومی ساختمان
نما رومی ساختمان
بازسازی نمای مغازه
بازسازی نمای مغازه
نمای سنگ تراورتن ساختمان
نمای سنگ تراورتن ساختمان
نمای ساختمان
نمای ساختمان
نمای سنگی ساختمان
نمای سنگی ساختمان
اجرای نمای ساختمان
اجرای نمای ساختمان
ابزار نمای ساختمان
ابزار نمای ساختمان
نمای ساختمان سنگی ساده
نمای ساختمان سنگی ساده
نورپردازی نما رومی
نورپردازی نما رومی
نما رومی مدرن ساختمان
نما رومی مدرن ساختمان
نما رومی مغازه
نما رومی مغازه
محوطه سازی با سنگ ساختمانی
محوطه سازی با سنگ ساختمانی
بازسازی نمای سنگی محوطه
بازسازی نمای سنگی محوطه
نما رومی دور پنجره ها
نما رومی دور پنجره ها
نما رومی ساده ساختمان
نما رومی ساده ساختمان
بازسازی نما رومی ساختمان
بازسازی نما رومی ساختمان
بازسازی نمای رومی ساختمان
بازسازی نمای رومی ساختمان
ابزار سنگ نمای ساختمان
ابزار سنگ نمای ساختمان
بازسازی نمای محوطه
بازسازی نمای محوطه
نما رومی بالکن ساختمان
نما رومی بالکن ساختمان
نمای سنگ پشت بام ساختمان
نمای سنگ پشت بام ساختمان
بازسازی نمای ورودی ساختمان
بازسازی نمای ورودی ساختمان
نمای سنگ دیوار ساختمان
نمای سنگ دیوار ساختمان
پله سنگی ساختمان
پله سنگی ساختمان
ساخت پله سنگی
ساخت پله سنگی
نما سنگی ساده دور پنجره
نما سنگی ساده دور پنجره
نما سنگی ساده ساختمان
نما سنگی ساده ساختمان
ابزار سنگ نما دور پنجره
ابزار سنگ نما دور پنجره
ابزار سنگ ورودی ساختمان
ابزار سنگ ورودی ساختمان
ابزار نما رومی ساختمان
ابزار نما رومی ساختمان
ابزار نما سنگ ساختمان
ابزار نما سنگ ساختمان
نمای سنگی محوطه ساختمان
نمای سنگی محوطه ساختمان
نمای سنگ ورودی پارکینگ
نمای سنگ ورودی پارکینگ
سر ستون سنگی نمای ساختمان
سر ستون سنگی نمای ساختمان
ستون سنگی نما
ستون سنگی نما
نمای سیمانی ویلا
نمای سیمانی ویلا
بازسازی نمای سیمانی ویلا
بازسازی نمای سیمانی ویلا
نمای سیمانی ساختمان
نمای سیمانی ساختمان
ستون سیمانی
ستون سیمانی
ابزار سیمانی نما
ابزار سیمانی نما
ابزار نمای سیمانی ساختمان
ابزار نمای سیمانی ساختمان

نمای کامپوزیتی آلومینیومی

نمای کامپوزیتی آلومینیومی از دو لایه پوشش آلومینیومی و یک هسته از جنس پلی اتیلن یا اصطلاحاً مغزه پلیمری تشکیل شده است. هر ورق نمای کامپوزیتی آلومینیومی حدود ۵ تا ۱۰ کیلوگرم در هر مترمربع وزن دارد. وزن ورق آلومینیومی نسبت به دیگر مصالح از قبیل سنگ ساختمانی ، شیشه و سیمان دارای کمترین وزن مخصوص است که البته معیار این محاسبه سیمان آبیک بوده و از این رو بار ثقلی کمتری را به دیوار خارجی ساختمان وارد میکند. به عنوان مثال وزن یک مترمربع ورق نمای کامپوزیتی آلومینیومی حدود ۸۰ درصد سبکتر از سنگ ساختمانی، ۷۵ درصد سبکتر از سیمان، ۷۰ درصد سبکتر از شیشه است. با توجه به تنوع رنگ و طرح پانل های آلومینیومی طراحی نمای ساختمان می‌توانند بسیار مدرن و به روز صورت گیرد. ابعاد استاندارد و متداول ورق کامپوزیتی آلومینیومی 3.2 در 1.25 متر میباشد و هر پنل میتواند 4 متر مربع از نمای ساختمان را پوشش دهد. ضخامت ورق کامپوزیتی آلومینیومی 4 میلیمتر است و ضخامت پوسته ورق کامپوزیتی آلومینیومی در هر جهت در سه سایز 0.3 و 0.4 و 0.5 میلیمتر تولید و به فروش میرسد. هرچه ضخامت پوسته ورق کامپوزیتی آلومینیومی بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر میشود. همچنین با پیشرفت تکنولوژی ساخت ورق های کامپوزیت پوشش فلورایدی مقاومت این نوع نمای ساختمان در مقابل شرایط جوی و آتش سوزی را بسیار بالا برده است. با توجه به عایق کاری حرارتی ساختمان و حفاظت ساختمان ها در مقابل حریق، وزارت راه و شهرسازی ضوابط ایمنی ساختمان در برابر آتش سوزی را تدوین کرده است و همچنین مطابق با ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و در جهت جلوگیری از آتش سوزی در ساختمان صدور پروانه پایان کار ساختمان منوط به اخذ گواهینامه فنی طبقه بندی واکنش در برابر آتش است. همچنین با توجه به اینکه در نمای کامپوزیتی آلومینیومی از پلی اتیلن استفاده شده است و این ماده در مقابل آتش بسیار قابل اشتعال است در صورتی که مغزه پلیمری نمای کامپوزیتی آلومینیومی در مقابل آتش مشخصات فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را برآورده نکند استفاده از آن در نمای ساختمان ممنوع است.از این رو در اجرا نمای کامپوزیتی آلومینیومی باید از ورق پلی اتیلن ضد حریق ( FR ) استفاده کرد. به عنوان تجربه بهتر است از ورق کامپوزیتی پرمیوم باند (Premium Bond  ) و یا آلوباند ( AluBond ) ضد حریق کند سوز استفاده کنید تا در صدور پایان کار ساختمان مشکلی ایجاد نشود. اجرای سطوح بسیار پیچیده و قوسی شکل یکی از بزرگترین مزیت های استفاده از ورق نمای کامپوزیتی آلومینیومی میباشد. با توجه به اینکه نمای کامپوزیتی آلومینیومی به صورت ثابت به بدنه ساختمان فیکس نمیشود، هنگام وقوع زلزله پانل ها بر روی شاسی فولادی در جای خود حرکت کرده و امکان فرو ریختن آنها را به حداقل می‌رسانند. همچنین وزن پایین سیستم سازه ای باعث کاهش ضریب زلزله در محاسبات لرزه ای می‌شود. از ویژگی‌های نمای کامپوزیتی آلومینیومی قابلیت آب بندی آن میباشد به طوری که امکان نفوذ آب به زیر نمای ساختمان وجود نداشته و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای مخصوص بر روی بدنه پانل ها به محل معینی هدایت میشوند.

مزایای نمای کامپوزیتی آلومینیومی

1- سبک بودن نمای آلومینیومی منجر به سبک ساری ساختمان میشود که این امر مخصوصاً در شرایط زلزله بسیار با اهمیت است و از خسارت به ساختمان جلوگیری میکند. همچنین رابیز استفاده شده در نمای کامپوزیت باعث سبک سازی نمای ساختمان میشود. 2- مرمت و تعمیر نمای کامپوزیتی آلومینیومی به راحتی صورت میگیرد و ورق معیوب را میتوان با ورق جدید سریعاً جایگزین کرد. 3- نمای کامپوزیتی آلومینیومی عایق صوت و حرارت است و از این رو در بهینه سازی مصرف انرژی بسیار مؤثر است. 4- تنوع رنگ و طرح ورق آلومینیومی برای هر طراحی جذاب است. همچنین طرح های قوسی نمای ساختمان را با نمای کامپوزیتی آلومینیومی به سادگی میتوان اجرا کرد. 5- سرعت اجرای نمای کامپوزیتی آلومینیومی نسبت به سایر انواع نمای ساختمانی بالاتر است. 6- آب بندی نمای کامپوزیتی آلومینیومی توسط نوار درزگیر مخصوص صورت میگیرد و از آنجایی که ورق ها به هم متصل نیستند ترمیم قسمت های آسیب دیده به راحتی انجام میگیرد.

معایب نمای کامپوزیتی آلومینیومی

1- با توجه به اینکه ورق کامپوزیت آلومینیومی باید بر روی شاسی فولادی متصل شوند هزینه اجرای شاسی کشی بر هزینه ورق ها و اجرت نصب آن افزوده خواهد شد. همچنین لایه میانی باید توسط مواد پلی اتیلن پر شود. از این رو هزینه تمام شده آن بالا خواهد رفت و این هزینه برای پروژه های مسکونی توجیه پذیر نیست. 2- از آنجایی که قیمت تمام شده در رنگ آمیزی و تولید ورق نمای کامپوزیتی آلومینیومی به روش استاتیکی بالا میرود در ایران معمولاً از رنگ کوره ای استفاده میشود که خود نقطه ضعف بزرگی برای نمای کامپوزیتی آلومینیومی است و در مقابل شرایط جوی و نور خورشید دچار رنگ پریدگی میشود. در این شرایط استفاده از رنگ نقره ای پیشنهاد میشود تا رنگ پریدگی در گذر زمان به حداقل برسد. 3- نیاز به ابزار آلات ساختمانی مخصوص جهت آب بندی و نفوذ ناپذیری نمای ساختمان در برابر عوامل جوی مانند باد و باران و طوفان. 4 – ورق آلومینیومی در برابر ضربه بسیار حساس است و سریعاً دچار تو رفتگی میشود. همچنین در شرایط زلزله و بادهای شدید سریعاً تغییر حالت میدهند. به دلیل گرانقیمت بودن آن تعویض پنل های آلومینیومی اندکی دشوار است.

نما آلومینیومی
نما آلومینیومی
نما کامپوزیت آلومینیوم ساختمان
نما کامپوزیت آلومینیوم ساختمان
نما کامپوزیت ساختمان
نما کامپوزیت ساختمان
نما کامپوزیت ساختمان اداری
نما کامپوزیت ساختمان اداری
اجرا نما آلومینیومی
اجرا نما آلومینیومی
نما آلومینیومی ساختمان اداری
نما آلومینیومی ساختمان اداری
اجرا نمای کامپوزیت
اجرا نمای کامپوزیت
نما کامپوزیت آلومینیومی
نما کامپوزیت آلومینیومی
اجرای آجر نمای ساختمان
ورق نما کامپوزیت آلومینیومی
نما کامپوزیت پلی استایرن
نما کامپوزیت پلی استایرن

نمای آجری

در نمای آجری که در اینجا منظور آجر نما میباشد بر خلاف دیوارچینی معمولی برای اتصال آجرها به هم از ملات استفاده نمیشود. در این سیستم برای یکپارچه سازی نما و دیوار ساختمان از شاسی  فولادی مخصوصی استفاده میشود که اصطلاحاً به آن ریل آجر نما میگویند. این روش که در آن از ریل به جای ملات یا دوغاب در ساخت دیوار با نمای آجری استفاده میشود خشکه چینی نام دارد. مراحل اجرای آجر نما به شرح زیر میباشد :

۱ – ابتدا یک مصالح عایقکاری ساختمان مانند ایزوگام پشم شیشه ایران با استفاده از پیچ یا پرچ یا چسب به دیوار ساختمان متصل میشود.

۲ – سپس شاسی ریل فولادی یا آلومینیومی نمای آجری با رعایت ضوابط لرزه ای و آیین نامه ای و با فاصله ای حدوداً ۲۰ سانتیمتری از عایق حرارتی به دیوار ساختمان متصل میشود.

۳ – سپس پانل های آجرنما در ابعاد دلخواه به وسیله پین هایی که روی پانل تعبیه شده است به ریل آجرنما متصل میشوند.

۴ – در مرحله آخر به منظور پیوستگی پانل های نمای آجری با استفاده از پودر مخصوص بندکشی میشود تا سطح نما کاملاً یکپارچه شود.

مهمترین مزیت نمای آجر نسوز در سرعت اجرای آن است. به طوری که پانل های آجر نما یا در کارگاه و از پیش ساخته هستند و یا در محل اجرای پروژه میتوان آنها را ساخت. همچنین وجود عایق حرارتی و فاصله ۲۰ سانتی ریل آجرنما از آن میتواند در بهینه سازی مصرف انرژی و صرفه جویی در کارکرد سیستم های گرمایشی و سرمایشی نقش بسزایی داشته باشد. مقاومت بسیار بالا در مقابل آتش سوزی و عدم تغییر رنگ و کیفیت در مقابل نور خورشید از دیگر مزایای نمای آجر آذرخش نسوز میباشد. همچنین با توجه به سادگی اجرای نمای آجری نیاز حداقلی به کارگران حرفه ای است و کارگران ساده به سادگی میتوانند با نظارت یک متخصص آن را اجرا کنند که قاعدتاً در هزینه های تمام شده بسیار مؤثر است. شوره زدن در نمای آجری به دلیل استفاده از ملات با طرح اختلاط غیر اصولی و کاهش عمر آجرها در مقابل شرایط جوی مانند باد و باران متناوب و همچنین عدم صرفه اقتصادی در ساختمان های غیر مرتفع و با سطح نمای کم از مهمترین نقاط ضعف نمای آجری هستند.

مزایای نمای آجری

1- قیمت اجرای نمای آجری نسبت به سایر دیگری مصالح نمای ساختمانی ارزانتر است. 2- آجر نما در ایران به وفور یافت میشود و کارخانه های متعددی نسبت به تولید و فروش آن اقدام کرده اند. 3- اجرای نمای آجری به نسبت ارزان است و استادکاران زیادی به اجرای نمای آجری مشغول هستند. 4- اجرای نمای آجری نیاز به ابزار خاصی ندارد و هر استادکار و یک کارگر در هر روز میتوانند تا 10متر مربع نمای آجری را به روش دوغابی یا خشکه چینی نصب کنند. 5- با خلاقیت در طراحی نمای ساختمان میتوان ترکیب نمای آجری با سایر مصالح همخوان نمای ساختمان را به بهترین و مدرنترین شکل ممکن درآورد. 6- نمای آجری در مقابل آتش سوزی، باد و باران و ضربه بسیار مقاوم است. 7- در صورتی که نمای آجری به روش دوغابی اجرا شود عایق بسیار خوب صوت و حرارت خواهد بود و از این رو در بهینه سازی مصرف انرژی مؤثر است.

معایب نمای آجری

1- وزن زیاد آجر مخصوصاً در صورت شاسی کشی فولادی وزن ساختمان را بالا خواهد برد. این مسئله منجر به افزایش نیروی اینرسی سازه در زمان زلزله خواهد شد و به همین دلیل در ساختمان های مرتفع از نمای آجری استفاده نمیشود. 2- در صورتی که آجر نما به درستی در کوره پخته نشده باشد و مواد اضافی و مضر آن گرفته نشده باشد در گذر زمان دچار شوره زدگی خواهد شد که این مسئله نمای آجری را تحت تأثیر قرار میدهد. در صورتی که شوره آجر نما در ارتفاع از سطح زمین باشد برطرف کردن آن اندکی مشکل است و نساز به داربست بندی در کل نمای ساختمان دارد. 3- در صورت استفاده از آجر نما نامرغوب آلودگی و ذرات گرد و غبار به راحتی جذب آن میشوند و همچنین تابش نور خورشید باعث تغییر رنگ آن میشود. 4- در صورت وجود سولفید آهن ( Iron Sulfide ) یا پیریت که یک نوع ترکیب شیمیایی عنصر آهن و گوگرد است نمای آجری در شرایط تغییرات جوی دچار لک های سیاه رنگی خواهد شد که عملاً تمیز کردن آن از سطح نمای آجری غیر ممکن است.

آجر نما 1
آجر نما 1
آجر نما 2
آجر نما 2
آجر نما 3
آجر نما 3
آجر نما 4
آجر نما 4
اجرای آجر نمای ساختمان
اجرای آجر نمای ساختمان
نصب آجر نما
نصب آجر نما
نصب آجر نمای ساختمان
نصب آجر نمای ساختمان
آجر نمای داخلی ساختمان
آجر نمای داخلی ساختمان
نصب آجر نما ساختمان
نصب آجر نما ساختمان
طراحی آجر نمای ساختمان
طراحی آجر نمای ساختمان
آجر نما هال
آجر نما هال
آجر نما داخل ساختمان
آجر نما داخل ساختمان
آجر نمای هال و پذیرایی
آجر نمای هال و پذیرایی
آجر نمای ساختمان
آجر نمای ساختمان
انواع طرح های آجر نما
انواع طرح های آجر نما
نمای آجری ساختمان
نمای آجری ساختمان
نما آجری ساختمان
نما آجری ساختمان
کفپوش آجر نما
کفپوش آجر نما

نقاشی نمای ساختمان

نقاشی نمای ساختمان برای ساختمان هایی که پس از گذشت چند سال از ساخت نیاز به تجدید نما دارند انجام میشود. نقاشی نمای ساختمان برای انواع ساختمان ها با پوشش نمای سیمانی ، نما کامپوزیت و نمای ترمووود قابلیت اجرا دارد. اما عمده فعالیت نقاشی نما برای ساختمان با نمای سیمانی صورت میگیرد. زیرا نمای اجرا شده با سیمان شاهرود بعد از گذشت چند سال از ساخت در مواجهه با باد و باران و آفتاب از نظر زیبایی بسیار افت میکند. البته دوام و مقاومت نمای سیمان سفید به نسبت بهتر از نمای سیمان پرتلند معمولی است. همچنین نورپردازی ساختمان پس از اتمام نقاشی نمای ساختمان زیبایی آن را دو چندان میکند.

با توجه به ارتفاع نما نقاشی نمای ساختمان به دو روش نقاشی ساختمان با داربست و نقاشی نما بدون داربست و با استفاده از طناب و کابل که اصطلاحاً به آن راپل میگویند اجرا میشود. انتخاب این روش ها بستگی به هزینه ای که کارفرما میخواهد بکند دارد. اما به عنوان یک توصیه عمومی نقاشی نما با استفاده از داربست توصیه میشود زیرا تسلط نقاش بیشتر است و انواع درزها که حتماً نیاز به پر شدن دارد با این روش کامل پر میشود. نقاشی نما با عملیات راپل نیز به دلیل سرعت اجرا و کم هزینه تر بودن امروزه بسیار مورد اقبال کارفرمایان محترم است.

رنگ نمای ساختمان به صورت اختصار باید دارای ویژگی های زیر باشد :

1- مقاومت کششی بالا و عدم ترک خوردن در مقابل انبساط و انقباض ساختمان

2- خاصی آنتی باکتریال بودن و جلوگیری از رشد قارچ ها و باکتری ها

3- مقاومت در برابر اشعه خورشید و uv

4- مقاومت در برابر رطوبت و باران های اسیدی مخصوصاً در شهر تهران

5- استفاده از نقاش ماهر و کاربلد

توصیه ما برای رنگ مناسب نقاشی نمای ساختمان استفاده از رنگ جوتن ( jotun ) است که محصول کشور نروژ میباشد و در ایران به راحتی یافت میشود.

نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای آپارتمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نما ساختمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نما آپارتمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی دیوار نما
نقاشی نمای ساختمان
رنگ کردن نما
نقاشی نمای ساختمان
رنگ کردن نمای ساختمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای آپارتمان با داربست
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نما با داربست
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی رنگی نمای آپارتمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای ویلا
نقاشی نمای ساختمان
رنگ نقاشی ساختمان
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای منزل
نقاشی نمای ساختمان
نقاشی نمای خانه

سوالات متداول نمای ساختمان

1- هزینه نمای ساختمان رومی چقدر است؟ قیمت ساخت نمای رمی به صورت اجرتی 200 هزار تومان در هر متر مربع است. این قیمت با بیشتر شدن و یا کمتر شدن میزان ابزار نمای رومی قابل تغییر است.

2- قیمت آجرنما چقدر است؟ قیمت آجر نما در حدود 150 هزار تومان تا 250 هزار تومان در هر متر مربع با توجه به طرح و رنگ آن متغیر است. همچنین هزینه اجرای نمای آجری در حدود 75 هزار تومان در هر متر مربع است.

3- قیمت نقاشی نمای ساختمان چقدر است؟ قیمت نقاشی نمای ساختمان 65 هزار تومان در هر متر مربع است. رنگ نقاشی نمای ساختمان به عهده پیمانکار اما هزینه داربست به عهده کارفرما است.

4- آیا در شهر تهران امکان ساخت نمای رومی هست؟ خیر، با توجه دستور شهرداری تهران و حفظ بافت اسلامی – ایرانی شهرها، صدور مجوز نمای رومی در شهر تهران برای ساختمان های مسکونی ممنوع است.

5- آیا در شهر تهران امکان ساخت نما کامپوزیت آلومینیومی هست؟ خیر، با توجه به برآورده نشدن ضوابط آتش نشانی و ایمنی شهر تهران اجرای نما کامپوزیت آلومینیومی در ساختمان های مسکونی شهر تهران امکانپذیر نیست.

6- آیا شما نمایندگی فروش آجرنما هستید؟ بله، در فروشگاه ساختمانی صاد نمایندگی دو برند اصلی آجرنما آذرخش و آجرنما امیری هستیم. همچنین با حداکثر تخفیف در خرید آجرنما و بهترین اکیپ اجرای آجر نما  در خدمت شما هستیم.

پرسش و پاسخ نمای ساختمان

تعداد پرسش و پاسخ : 18

18 پاسخ

  1. سلام ، آیا شما میتوانید روی ساختمان دو طبقه با نمای پلاستر ، نقاشی اجر نما اجرا کنید ؟
    اگر جوابتان مثبت است هزینه ان متری چند است؟

    1. سلام.. لطفاً برای مشاوره بیشتر از طریق پیامرسان واتساپ با ما در تماس باشید.
      شماره واتساپ مهندس صادقی : 09121022495

  2. سلام آقای مهندس
    آیا استفاده از سرامیک در نمای ساختمان مجاز است؟

    1. در مورد استفاده از سرامیک در نمای ساختمان که به آن اصطلاحاً نمای خشک سرامیکی گفته میشود. بهتر است که از سرامیک پرسلان مخصوص نما استفاده شود زیرا سرامیک لعابدار معمولی ممکن است در مقابل تابش نور خورشید و یخبندان و باران اسیدی مقاومت نداشته باشد و در شرایط انبساط و انقباض، نمای ساختمان دچار ایجاد ترک و یا لق شدگی بشود. همچنین در صورتی که قرار است نمای ساختمان به صورت دوغابی اجرا شود استفاده از اسکوپ نما الزامی است.

  3. سلام مهندس
    سنگ سفید برای نمای ساختمان چه سنگی را پیشنهاد میدهید؟
    میخواهم در پروژه ام نمای رومی با سنگ سفید کار کنیم.
    مرسی

    1. در ایران معمولاً برای نمای ساختمان سفید رنگ از سنگ آتشکوه استفاده میشود که برای نمای سنگی سفید یکی از بهترین گزینه ها است. همچنین به عنوان یک جایگزین مناسب میتوان از سنگ ترامیت سفید کوه استفاده کرد که بسیار مشابه به سنگ آتشکوه است و تفاوت این دو به راحتی قابل تشخیص نیست. سنگ ترامیت سفیدکوه یکی از سفیدترین سنگهای نمای ساختمان در ایران است و از خانواده سنگ های ترامیت یا رسوبی است. این سنگ جذب ملات عالی دارد و همچنین در زمان برشکاری لب پر نمیشود و برای نمای رومی عالی است. معدن سنگ سفید کوه در شهر کردستان قرار دارد 85 درصد شبیه به تراورتن و 15 درصد شبیه به مرمریت است. نقطه ضعف اصلی این سنگ مقاومت پایین به شوک حرارتی و همچنین جذب رطوبت بالای آن در مناطق گرم و شرجی است. سورت های ممتاز و سوپر آن برای نمای ساختمان و دیگر سورتهای آن برای سنگ کاری راه پله و پارکینگ بسیار مناسب است.

  4. سلام مهندس
    شما استفاده از نمای سیمانی را برای ویلای شمال توصیه میکنید یا باید سنگ کنم نمای ساختمان را.
    مرسی از پاسختون

    1. استفاده از نمای سیمانی در شهرهای شمالی کشور با توجه به بارندگی زیاد و رطوبت بالای هوا امکانپذیر است و در صورتی که طرح اختلاط سیمان صحیح و مهندسی باشد عموماً مشکلی پیش نمی آید. یکی از مشکلاتی که نمای سیمانی در شهرهای شمالی ممکن است ایجاد کند خزه بستن نمای ساختمان پس از چند سال از اجرای نما است که با نقاشی نمای ساختمان این مشکل را میتوان برطرف کرد. البته در صورتی که طرح اختلاط سیمان به درستی صورت نگیرد ممکن است پس از گذشت زمان نمای سیمانی از بدنه ساختمان جدا شود که ظاهر بسیار ناخوشایندی را ایجاد میکند که اصطلاحاً به آن طبله کردن میگویند.

  5. سلام مهندس
    میشه درز انقطاع را هم با سنگ نما بپوشانیم تا معلوم نشود؟
    برای دریافت پایان کار اشکالی ایجاد نمیکنه؟

    1. در بسیاری از پروژه های ساختمانی درز انقطاع در نمای ساختمان را با استفاده از سنگ میپوشانند و از آنجایی که پشت سنگ نما بدون ملات است در زمان زلزله و یا در مجاورت باد و باران احتمالاً پلاک سنگ از بدنه نما جدا خواهد شد که این مسئله بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به خطرات جانی شود. پوشش درز انقطاع نمای ساختمان به هیچ وجه توصیه نمیشود مگر اینکه پلاک سنگ الزاماً به شاسی فولادی رول پلاک شود. به عنوان توصیه مهندسی بهتر است که درز انقطاع را با مصالح فوق سبک مانند یونولیت پر کنیم تا محل لانه گزینی پرندگان نشود و روی آن را با استفاده از ورق گالوانیزه پوشش دهیم.

  6. سلام مهندس
    دلیل استفاده از قپان در نمای ساختمان چی هست؟

    1. قپان در اجرای نمای ساختمان به دلیل شاقول کردن سنگ در راستای عمودی کاربرد دارد. با توجه به اینکه نمای سنگی در ایران معمولاً به صورت دوغابی اجرا میشود و از آنجایی که شاقول کردن سنگ نما در ارتفاع و متراژ بالا کار بسیار سختی است با استفاده از یک آجر و ریسمانی که به انتهای آن وزنه شاقول متصل است میتوان راستای عمودی را کاملاً شاقول کرد که اصطلاحاً به آن قپان گفته میشود. آجر قپان معمولاً در تراز پشت بام ساختمان قرار میگیرد و راستای شاقول عمودی را نماکار با استفاده از آن به دست می آورد.

  7. سلام جناب مهندس
    لطفاً راجع به نمای EPS هم توضیح بدهید؟ آیا اجرای نمای ساختمان به روش EPS کار درستی هست؟
    سپاسگزارم

    1. نمای EPS ( Expanded polystyrene facade ) و نمای XPS از جنس پلی پلیمر پلی استایرن ( Polystyrene ) حجیم شده است و در دسته نمای ساختمان پیش ساخته طبقه بندی میشود. مهمترین عامل تعیین کننده در نمای ساختمان EPS چگالی یا دانسیته فوم است. هرچه دانسیته فوم بیشتر شود عایق صوتی و حرارتی آن نیز بیشتر میشود و همچنین به تناسب قیمت آن نیز بالاتر میرود. عایق حرارتی نمای ساختمان EPS باید الزاماً مطابق استاندارد ASTM E2430 باشد و همچنین در مقابل آتش سوزی مقاوم بوده و کند سوز باشد. همچنین در زمان آتش سوزی نباید تولید گازهای سمی کند که این مسئله در مواقع بحرانی برای ساکنین ساختمان بسیار خطرناک است. نمای ساختمان EPS به نسبت ارزانتر است و اجرای آن سریع است و همچنین وزن آن بسیار سبک است و از این رو وزن کلی ساختمان کاهش میابد اما بزرگترین نقطه ضعف نمای ساختمان EPS ترک خوردن آن در مقابل نور خورشید است و پس از مدتی نمای ساختمان EPS ترک خواهد خورد و ظاهر ناخوشایندی ایجاد خواهد کرد. همچنین نمای ساختمان EPS ظاهری مصنوعی دارد و خیلی مناسب ساختمان های لوکس نیست.

    1. سلام.. اگر نمای ساختمان به شیوه دوغابی اجرا شود و با توجه به اینکه سنگ و ملات ماسه سیمان دوغابی پشت آن با هم اتصال کمی دارند در شرایطی که ساختمان انبساط و انقباض داشته باشد ملات از سنگ جدا میشود و احتمال سقوط سنگ از نما هست که برای عابرین پیاده و ساکنین ساختمان بسیار خطرناک است. از این رو مطابق با مقررات ملی ساختمان ایران ملزم به اجرای اسکوپ سنگ نما هستیم. برای اسکوپ نمودن سنگ ساختمانی ابتدا با فرز سنگبری دو خط در راستای عمود بر عرض سنگ با عمق حدوداً یک سانتیمتر خط می اندازیم سپس با استفاده از سیم مفتول رابیتس بندی و یا اسکوپ پروانه ای یا اسکوپ کششی نسبت به اسکوپ کردن سنگ اقدام میکنیم. با توجه به درگیری اسکوپ سنگ نما و دوغاب پشت سنگ، سنگ نمای ساختمان در جای خود فیکس خواهد شد و از سقوط آن جلوگیری خواهد شد. در صورتی که در ساختمان های قدیمی اسکوپ سنگ نما صورت نگرفته باشد باید با استفاده از پیچ و رولپلاک نسبت به ایمن سازی نمای سنگی ساختمان اقدام کنیم.

  8. سلامو ممنون از مطالبتون
    ساختمان ما ۴ طبقه است و با همراهی همه همسایه ها قصد داریم که نمای ساختمان را مجدداً طراحی و بازسازی کنیم. در حال حاضر نما سنگ گرانیت هست و میخواهیم آجرنما کار شود. لطفاً روند کار را توضیح دهید. با تشکر

    1. سلام.. برای بازسازی نمای ساختمان ابتدا باید نمای سنگ گرانیت موجود تخریب شود. احتمالاً نمای سنگ گرانیت با استفاده از اسکوپ و به شیوه دوغابی اجرا شده است. در صورتیکه پیش آمدگی نمای موجود به دلیل دوغابی بودن زیاد باشد احتمالاً مجبور به تخریب دوغاب زیر سنگ هم هستیم. در هر صورت میتوان نمای آجری را به هر دو روش دوغابی و خشک اجرا کرد. بهتر است پیش از اجرای آجر نما طراحی سه بعدی انجام شود و نظرات و ایده های همه همسایگان در طراحی اعمال شود. لطفاً برای اطلاعات بیشتر با شماره های دفتر تماس بگیرید.
      موبایل مهندس صادقی : 09121022495

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *