44250410 – 44250334 – 09121022495 مهندس صادقی

لوله کشی ساختمان شامل لوله کشی آب ، لوله کشی گاز و لوله کشی فاضلاب

به روز رسانی در
مهندس صادقی

مدیرعامل گروه ساختمانی سیمرغ
کارشناس ارشد مهندسی سازه - عمران
عضو سازمان نظام مهندسی تهران با 20 سال سابقه اجرایی

لوله کشی

لوله‌کشی ساختمان بخشی از تاسیسات ساختمان است. لوله کشی ساختمان در حال ساخت با لوله کشی به منظور بازسازی ساختمان دو مسئله کاملاً متفاوت است. در ساختمان های نوساز با توجه به اینکه تاسیسات ساختمان از روی نقشه پیش میرود دست سازنده ساختمان در جایگذاری تجهیزات و لوازم بازتر است اما در بازسازی لوله کشی ساختمان با توجه به محدویت های موجود دست مهندس طراح اندکی بسته است. لوله کشی ساختمان به دو قسمت اصلی لوله کشی حمام و دستشویی و لوله کشی  آشپزخانه تقسیم میشود. برای لوله کشی حمام و دستشویی به لوله کشی آب گرم و سرد و فاضلاب نیاز است و برای لوله کشی کابینت آشپزخانه علاوه بر لوله کشی فاضلاب و آب گرم و سرد به لوله کشی گاز نیز نیاز است. البته در بعضی از منازل اتاقی به نام لاندری نیز ساخته شده است که هدف از آن قرارگیری ماشین لباسشویی است. اما در اکثر منازل ایرانی ماشین لباسشویی در آشپزخانه قرار میگیرد که از نظر طراحی معماری و زیبایی شناسی کاری کاملاً غلط است.

لوله‌کشی آب ساختمان به شیوه مهندسی علاوه بر افزایش راندمان فشار آب باعث مصرف بهینه آب و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی میگردد. لوله کشی ساختمان به طور کلی شامل نصب و یا بازسازی لوله های قدیمی ، نصب پکیج و لوله کشی پکیج ، نصب پمپ فشار آب یا پمپ سیرکولار آب گرم ، نشت یابی لوله ، رفع نم و نصب روشویی و نصب کاسه توالت ایرانی یا فرنگی میباشد. چنانچه نوسازی لوله کشی منزل حین بازسازی کلی میتواند منجر به افزایش فشار آب مصرفی و آب شوفاژ شود که این امر راندامان شوفاژ در منزل را افزایش میدهد. از آنجایی که برای لوله کشی داخلی ساختمان معمولاً از لوله فلزی به قطر 2 سانتیمتری استفاده میشود پس از مدتی زنگ زدگی و گرفتگی در لوله فشار آب را بسیار کاهش میدهد. با تعویض و نوسازی لوله کشی ساختمان میتوان در مصرف انرژی و افزایش بازدهی کمک بسیاری کرد.

لوله کشی ساختمان به سه زیر گروه اصلی لوله کشی آب و لوله کشی گاز و لوله کشی فاضلاب تقسیم بندی میشود. هر کدام از این سه گروه اصلی نیازمند دانش و تخصص جداگانه است. در مورد لوله کشی آب اجرای غیر اصولی منجر به کاهش فشار آب و یا بازدهی پایین شوفاژ میشود. در مورد لوله کشی گاز اجرای غیر اصولی منجر به نشت گاز در ساختمان و خطرات ناشی از انفجار میگردد. در مورد لوله کشی فاضلاب اجرای غیر اصولی منجر به تولید بو نامطبوع در فضای ساختمان میشود. به صورتی که آسایش ساکنین را به کلی سلب میکند و رفع بوی بد فاضلاب دستشویی فقط در صورت تخریب کف کلی کف دستشویی امکان پذیر است مخصوصاً برای کاسه توالت های ایرانی.

عوامل موثر در قیمت لوله کشی ساختمان شامل مواردی همچون 1- نوع لوله مصرفی و اتصالات آن 2- متراژ لوله کشی 3- تجهیزات مورد نیاز لوله کشی 4- تخریب 5- اجرت لوله کشی میباشد. به عنوان مثال لوله کشی فاضلاب با لوله پلیکا نسبت به لوله کشی فاضلاب با لوله چدنی ارزانتر است. از آنجایی که اتصالات لوله چدنی فاضلاب با سرب و کنف انجام میشود هم هزینه اجناس و هم هزینه دستمزد اجرای آن بیشتر است. البته امروزه استفاده از لوله چدنی برای وله کشی فاضلاب تقریباً منسوخ شده است.

همچنین بعضی از عوامل ثانویه تاثیرگذار در قیمت لوله کشی ساختمان مانند معماری ساختمان میتواند بر قیمت لوله کشی موثر باشد. برخلاف باور عموم لوله کشی ساختمان به روش مهندسی میتواند منجر به کاهش هزینه ها از طریق بهینه یابی مسیر لوله کشی و در نهایت کاهش قیمت مصالح مصرفی شود. همچنین برخی از کارهای لوله کشی مانند نصب دوش توکار اجرت جداگانه ای دارد که موقع نصب لحاظ خواهد شد.

لوله کشی آب

در اکثر ساختمانهای قدیمی لوله و اتصالات استفاده شده به منظور لوله کشی آب فلزی بوده و لوله های مورد استفاده در لوله کشی فاضلاب از جنس چدن و اتصالات آن از جنس سرب است. امروزه اکثرا لوله ها و اتصالات استفاده شده در لوله کشی آب از جنس پلی پروپیلن و لوله های فاضلاب پلیکا میباشند. لوله های فلزی بدلیل پوسیدگی و زنگ زدگی عمر حداکثر 15 ساله دارند.

در بازار ایران برای لوله کشی آب ساختمان از سه نوع لوله استفاده میشود:

1- لوله پلی پروپیلن که اصطلاحاً به آن لوله PP و به صورت عامیانه به آن لوله سفید پلاستیکی گفته میشود. اتصالات لوله سفید نیز از جنس خود لوله میباشد و توسط اتویی مخصوص لوله کشی آب به لوله جوش میشود. کار با این لوله بسیار ساده است و تقریباً هیچگونه رسوبی در آن نمیگیرد اما اتلاف انرژی در آن بالاست برای لوله کشی آب شوفاژ خیلی توصیه نمیشود. البته در شرایطی که از فوم مخصوص لوله PP استفاده شود میتوان تا حدود زیادی از اتلاف حرارتی لوله جلوگیری کرد. همچنین در برخی از موارد که لوله آب سفید در محیط بیرون ساختمان باشد میتوان از پرایمر لوله گاز به عنوان عایق حرارتی استفاده کرد. اینکار از یخ زدن آب داخل لوله PP در فصل یخبندان جلوگیری میکند.

2- لوله پنج لایه که در دو نوع لوله نیو پایپ و لوله سوپر پایپ در بازار ایران موجود است. اتصالات لوله پنج لایه فلزی از جنس گالوانیزه بوده و توسط ابزار مخصوص و با فشار به لوله متصل میشود. لوله نیو پایپ و لوله سوپر پایپ پنج لایه بسیار منعطف است و برای استفاده در هر مکانی کاربردی است. لوله پنج لایه اتلاف حرارتی بسیار کمی دارد. البته باید در نظر داشت که قیمت اتصالات لوله پنج لایه نسبت به اتصالات لوله سفید اندکی بالاتر است.

3-لوله گالوانیزه که اصلاحاً به آن لوله آهنی آب گفته میشود. امروزه به دلیل قیمت بالای آهن در بازار ایران و همچنین سنگینی و سختی کار با لوله گالوانیزه استفاده از لوله آهنی برای لوله کشی آب تقریباً منسوخ شده است. اتصالات لوله گالوانیزه آب با استفاده از رزوه لوله انجام میشود. برای آببندی بهتر لوله گالوانیزه از نوار چسب تفلون استفاده میشود.

پوسیدگی در لوله آب خود را بصورت نشتی و گرفتگی در لوله آب و در نتیجه به صورت کاهش فشار آب نشان میدهد. لوله های پلی اتیلن هیچکدام از دو نقطه ضعف بالا را در گذر زمان از خود نشان نمیدهد. نقطه ضعف بزرگ لوله های پلی اتیلن در بحث اتصالات آن میباشد. به گونه ای که چنانچه اتصالات این نوع لوله ها که غالباً به روش اتوی حرارتی صورت میگیرد غیر اصولی انجام شود مدت کوتاهی پس از لوله کشی ضعف خود را به صورت نشتی مخصوصاً در لوله های رفت و برگشت شوفاژ نشان میدهد. اکثر کارفرمایانی که لوله کشی ساختمان ( لوله کشی آب ، لوله کشی گاز و لوله کشی فاضلاب ) را به افراد غیر متخصص می سپارند با این مشکل روبرو هستند.

یکی از نکات مهمی که حین بازسازی لوله کشی آب ساختمان باید در نظر داشت این است که از آنجایی که لوله های قدیمی در ساختمان اغلب گالوانیزه میباشد و ما امروزه از لوله PP و یا پنج لایه استفاده میکنیم بحث اتصال ولوله گالوانیزه به لوله جدید مطرح است. در صورت دسترسی بهتر است از محل رزوه لوله گالونیزه به کمک بست یکطرف رزوه لوله جدید را به قدیم متصل کرد. در صورتیکه بنا به هر دلیل امکان دسترسی به محل رزوه نباشد به کمک ماسوره طلایی میتوان لوله گالوانیزه قدیمی را به لوله سفید یا لوله پنج لایه متصل کرد. لازم بذکر است که قیمت ماسوره طلایی نسبت به دیگر اتصالات بیشتر است.

سیستم لوله کشی آب ساختمان با توجه به نوع سیستم گرمایش ساختمان اعم از موتورخانه، پکیج و غیره  انتخاب میشود. امروزه سیستم پکیج بهترین راه حل برای ساختمانهای قدیمی میباشد که توسط آن آبگرم مصرفی و آبگرم شوفاژ تامین میگردد. همچنین ظرفیت مورد نیاز پکیج بر اساس محاسبات مهندسی تاسیسات به راحتی قابل محاسبه است. با خروج لوله های فلزی قدیمی از مدار آب داخلی ساختمان ( به غیر از آبسرد شهری متصل به کنتور آب )  عملاً ارتباط لوله کشی واحد از دیگر واحدها جدا شده و هزینه سوخت مصرفی و تعمیر و نگهداری موتورخانه از عهده صاحب واحد برداشته خواهد شد. در بسیاری از ساختمانهای قدیمی که آبگرم مصرفی از طریق سیستم دیگ موتورخانه تامین میشود انتقال آبگرم به طبقات بالایی ساختمان معمولاً زمان بر است اصطلاحاً شیر آبگرم باید حدود یک تا دو دقیقه باز باشد تا آب گرم شود این مسئله باعث اسراف آب تصفیه شده میگردد و در فصول سرد سال موجب نارضایتی ساکنین میشود.

برای لوله کشی شوفاژ ساختمان از پکیج از دو روش میتوان استفاده کرد:

1- لوله کشی مستقیم آب رفت و برگشت از پکیج به شوفاژ

2- استفاده از جعبه کلکتور آب رفت و برگشت شوفاژ

با توجه به اصول مهندسی استفاده از جعبه کلکتور مصرف انرژی را در ساختمان کاهش میدهد و همچنین آبگرم خروجی پکیج به صورت یکنواخت بین شوفاژ ها تقسیم میشود. البته با توجه به مصذف بالای لوله در روش کلکتوری معمولاً این روش در اکثر ساختمان ها استفاده نمیشود که متاسفانه کار اشتباهی است. در روش لوله کشی مستقیم با توجه به اتصالات زیاد لوله مانند انواع زانو و سه راهی احتمال نشتی و آبدهی وجود دارد که و از آنجایی که لوله رفت و برگشت شوفاژ از کف صورت میگیرد در صورت نشتی در اتصالات هزینه زیادی برای رفع نشتی باید پرداخت شود اما در روش کلکتوری اتصالات در کف حداقل است.

معمولاً در ساختمان های قدیمی در سیستم لوله کشی آب از لوله با جنس لوله گالوانیزه استفاده میشد که اصطلاحاً به آن لوله آهنی میگفتند. لوله کشی آب با لوله گالوانیزه باعث گرفتگی لوله در اثر رسوبات میشود که به مرور مشکل فشار کم آب را مخصوصا در لوله های آبگرم بوجود می آورد. البته در برخی از ساختمان های قدیمی که به روش مهندسی ساخته شده اند. لوله آب از سقف کناف کشیده شده است. استفاده از این روش رسوب گیری لوله گالوانیزه را به حداقل میرساند. فشار بالای آب و همچنین نیروی جاذبه زمین از گرفتگی لوله آهنی در این روش جلوگیری میکند. در برخی از موارد هم علاوه بر لوله آبگرم اصلی ساختمان از یک لوله کمکی استفاده میشد که نقش این لوله افزایش و تنظیم فشار پشت لوله آبگرم بود. به این لوله اصطلاحاً لوله برگشت آبگرم مصرفی میگویند. معمولاً در سر راه اتصال لوله آبگرم مصرفی به لوله برگشت آبگرم یک شیر فلکه وجود دارد. در صورت بستن این شیر فلکه آبگرم مصرفی مستقیم از موتور خانه تامین میشود و شیر برگشت به موتورخانه غیر فعال میشود.

امروزه در لوله کشی آب از لوله ای پلی پروپیلن یا اصطلاحاً لوله سفید پلاستیکی و یا لوله پنج لایه نیو پایپ یا سوپر پایپ استفاده میشود که هیچگونه رسوبی را به خود نمیگیرند. تنها ضعف لوله پلی اتیلن پوسیدگی آن در مقابل نور مستقیم آفتاب است. همچنین در بسیاری از موارد استفاده از یک پمپ آب متناسب با تعداد واحد های ساختمان به راحتی میتواند مشکل فشار کم آب در ساختمان را حل کند. پمپ آب معمولاً در زیر زمین ساختمان و در کنار موتورخانه تعبیه میشود. بهترین روش برای افزایش فشار آب ساختمان این است که ابتدا با پمپ آب به پشت بام منتقل شود سپس آب از پشت بام بین واحدها و توسط نیروی جاذبه زمین توزیع شود. در این روش علاوه بر اینکه فشار آب بسیار زیاد میشود از گرفتگی و ایجاد رسوب در لوله ها جلوگیری میشود.

یکی از مشکلاتی که ساختمان های قدیمی با آن روبرو هستند مشکل دیر گرم شدن آب مصرفی و شوفاژ ها است. با توجه به اینکه در ساختمان های قدیمی آبگرم ساختمان از موتور خانه تامین میشود و فاصله بین شیر آب مصرفی تا موتورخانه زیاد است ابتدا آب داخل لوله باید مصرف شود تا آبگرم از موتورخانه به شیر موردنظر برسد. برای حل این مشکل با استفاده از یک مدار ساده سیرکولار آبگرم به سادگی قابل حل شدن است. در مسیر لوله برگشت آبگرم به موتور خانه یک ترموستات درجه حرارت قابل تنظیم وجود دارد. به محض اینکه درجه آبگرم از درجه دلخواه کمتر شد پمپ سیرکولار شروع به کار مبکند و آب داخل لوله برگشت آبگرم را به داخل دیگ موتورخانه هدایت میکند به صورتیکه به محض باز کردن شیر آب، آبگرم مصرفی در دسترس است.

نصب مدار سیرکولار آبگرم نیازمند دانش فنی و محاسبات مهندسی است در غیر اینصورت سیستم سیرکولار بازدهی لازم را نخواهد داشت و منجر به خرابی سیستم موتورخانه میشود. پمپ سیرکولار در دو مدل پمپ سیرکولار مهره ماسوره ای و پمپ سیرکولار فلنجی تولید شده که برای نصب هرکدام نیاز به مهارت خاصی است. پمپ سیرکولار ساخت کشورهای ایران و چین و ایتالیا در بازار ایران موجود است.

لوله کشی فاضلاب

لوله کشی فاضلاب ساختمان های قدیمی در ایران عمدتاً چدنی است. برای اتصال لوله چدنی فاضلاب به یکدیگر از سرب و کنف استفاده میشود. امروزه از لوله پلیکا برای لوله کشی فاضلاب استفاده میشود. اتصالات لوله پلیکا بوسیله چسب پی وی سی مخصوص به یکدیگر متصل میشوند. همچنین امروزه در بازار ایران اتصالات لوله پلیکا مانند زانویی 90 درجه و 45 درجه و سه راهی سایلنت تولید میشوند. اتصالات سایلنت از شنیده شدن صدای فاضلاب در واحدها جلوگیری میکند. لازم به ذکر است که برای فاضلاب توالت ایرانی و فرنگی از لوله پلیکا 10 و برای فاضلاب حمام و روشویی از لوله پلیکا 8 و برای کفشور از لوله پلیکا 6 میتوان استفاده کرد. در صورت عدم رعایت قطر مناسب لوله فاضلاب پس از مدتی شاهد گرفتگی لوله فاضلاب خواهیم بود.

در مورد بازسازی لوله کشی فاضلاب نیز اتصال لوله پلیکا به لوله های چدنی قدیمی ساختمان مستلزم مهارت خاصی است که در صورت عدم رعایت ضوابط فنی، نشتی فاضلاب محتمل است. یکی از نکات مهمی که حین لوله کشی فضلاب باید در نظر گرفت شیب لوله پلیکا میباشد.

به عنوان یک قاعده کلی شیب لوله فاضلاب باید بیشتر از 2 درصد ( 0.02 ) نسبت به راستای افق باشد. به زبانی ساده تر به ازای هر 10 متر لوله پلیکا فاضلاب سر لوله فاضلاب از زمین باید 20 سانتیمتر فاصله داشته باشد. با یک نسبت تناسب ساده میتوان شیب مستقیم لوله پلیکا فاضلاب را تعیین کرد. همچنین بهتر است خم لوله فاضلاب حداکثر 45 درجه باشد مگر اینکه شرایط اجرایی مانع از این کار شود.

لوله کشی گاز

برای لوله کشی گاز ساختمان بهتر است از لوله مانیسمان یا لوله بدون درز استفاده شود. همچنین اتصالات لوله مانیسمان بدون درز در دو نوع اتصالات رزوه ای و یا اتصالات جوش در بازار موجود است.به عنوان یک توصیه بهتر است که اتصالات لوله کشی گاز به صورت جوشی باشد و پس از اتمام کار حتماً در محل جوش با استفاده از آب و کف بازرسی شود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود. همچنین لازم است که پس از اتمام لوله کشی گاز از نوار پرایمر استفاده شود تا از خوردگی لوله مانیسمان در مواجهه با سیمان پرتلند و گچ جلوگیری شود. در صورتی که پرایمر کردن لوله گاز سخت بود و دسترسی به آن ممکن نیست میتوان از اسپری رنگ مخصوص خوردگی لوله مانیسمان استفاده کرد. همچنین در محل اتصال لوله گاز به سرشیر گازی حتماً از نوار تفلون استفاده شود. برای لوله کشی گاز داخل ساختمان معمولاً از لوله مانیسمان 2 استفاده میشود. همچنین طبق مبحث هفدهم مقررات ملی ساختمان نصب رگلاتور در مسیر لوله گاز شهری و لوله گاز ساختمان الزامی است. همچنین قرارگیری شیر فلکه باز و بست اصلی گاز داخل واحد باید نزدیک به درب ورودی باشد و به سادگی از هر نقطه خانه قابل رویت باشد. در صورتیکه از باربیکیو گازی در تراس واحد استفاده میشود حتماً باید از باربیکیو مجهز به ترموکوپل استفاده شود.

از آنجایی که لوله کشی گاز داخلی ساختمان تحت فشار میباشد عدم رعایت ضوابط مهندسی در اجرا ( مخصوصاً اتصالات ) و استفاده از لوله های متفرقه و غیر استاندارد منجر به صدمات جبران ناپذیری برای ساکنین خواهد شد. از این رو مشاوره با افراد با دانش و استفاده از مجریان  متخصص لوله کشی گاز بسیار توصیه میشود. از آنجاییکه اتصال لوله گاز به یکدیگر از طریق جوشکاری صورت میگیرد استفاده از متخصص ماهر و حرفه ای الزامیست. به عنوان مثال پس از اتمام جوشکاری لوله گاز زیر و روی لوله را با ماسه نرم پوشانده شود و یک لایه نازک از ملات ماسه سیمان که اصطلاحاً به آن نرمه گفته میشود روی آن کشیده شود تا از آسیب به لوله گاز در فشار جلوگیری شود.

در صورتیکه تنظیم آمپراژ دستگاه جوش برای اتصال لوله های گاز به درستی تنظیم نشود، اتصال از محل جوش به شدت ترد شکن خواهد بود و محتمل ترین ناحیه برای شکست لوله در اثر فشار محیطی بر لوله خواهد بود. در ساختمانهای نوساز لوله کشی گاز ساختمان نیازمند تاییدیه از سازمان آتش نشانی برای دریافت پایان کار میباشد.

لوله کشی آب و شوفاژ ساختمان
لوله کشی ساختمان
لوله کشی آب و شوفاژ پکیج
لوله کشی پکیج
لوله کشی آشپزخانه
لوله کشی آشپزخانه
لوله کشی ساختمان
لوله کشی ساختمان
لوله کشی ساختمان مسکونی
لوله کشی ساختمان مسکونی
لوله کشی منزل
لوله کشی منزل
لوله کشی حمام
لوله کشی حمام
لوله کشی دستشویی
لوله کشی دستشویی
نصب دوش توکار
نصب دوش توکار
لوله کشی دوش توکار
لوله کشی دوش توکار
نصب روشویی و دوش حمام
نصب روشویی و دوش حمام
لوله کشی روشویی
لوله کشی روشویی
لوله کشی فاضلاب دستشویی
لوله کشی فاضلاب دستشویی
تعویض و تعمیر لوله های قدیمی شوفاژ
تعویض لوله های شوفاژ
نصب دوش توکار
نصب دوش توکار
لوله کشی آب
لوله کشی آب
لوله کشی آب ساختمان
لوله کشی آشپزخانه
لوله کشی آب دستشویی
لوله کشی آب دستشویی
لوله کشی آب حمام
لوله کشی آب حمام
ماسوره طلایی
ماسوره طلایی
لوله کشی
لوله کشی
لوله کشی آب
لوله کشی آب
لوله کشی آب دستشویی
لوله کشی آب دستشویی
لوله کشی منزل
لوله کشی منزل
لوله کشی ۀب و فاضلاب سینک آشپزخونه
لوله کشی آب سینک
لوله کشی فاضلاب سینک آشپزخانه
لوله کشی فاضلاب سینک
لوله کشی فاضلاب دستشویی
لوله کشی فاضلاب دستشویی
لوله کشی فاضلاب دستشویی ایرانی
لوله کشی فاضلاب دستشویی ایرانی
لوله کشی فاضلاب
لوله کشی فاضلاب
نقشه لوله کشی آب پکیج
سیستم لوله کشی پکیج
نصب روشویی ضد آب
نصب روشویی کابینتی
نصب پمپ سیرکولار آبگرم
لوله کشی موتورخانه ساختمان
نصب سنگ توالت ایرانی
نصب توالت ایرانی
لوله کشی فاضلاب حمام
لوله کشی فاضلاب حمام
لوله چدنی فاضلاب
لوله چدنی
لوله کشی فاضلاب کفشور حمام
لوله کشی فاضلاب کفشور حمام
لوله کشی فاضلاب منزل
لوله کشی فاضلاب منزل
شیب لوله فاضلاب
شیب بندی لوله فاضلاب
نصب سنگ توالت فرنگی
نصب توالت فرنگی
جوشکاری لوله گاز
جوشکاری لوله گاز
جوشکاری لوله گاز
جوشکاری لوله گاز
لوله کشی گاز برای باربیکیو
لوله کشی گاز برای باربیکیو
بازرسی جوش لوله مانیسمان
بازرسی جوش لوله مانیسمان
لوله پلیکا فاضلاب
لوله پلیکا
لوله کشی گاز ساختمان
لوله کشی ساختمان
جوشکاری لوله مانیسمان
جوشکاری لوله مانیسمان
لوله کشی گاز
لوله کشی گاز
لوله کشی گاز آشپزخانه
لوله کشی گاز آشپزخانه

سوالات متداول لوله کشی ساختمان

1- قیمت لوله کشی چقدر است؟ به عنوان یک برآورد اولیه قیمت لوله کشی ساختمان با قیمت کل فاکتور اجناس مورد نیاز برای لوله کشی برابر است.

2- مراحل لوله کشی ساختمان چیست؟ پس از بازدید کارشناسی از محل، برآورد اولیه از اجناس مورد نیاز انجام میشود. بعد از خرید اجناس توسط شما یا تهیه اجناس لوله کشی و برآورد اجرت کار شروع میشود.

3- علت تفاوت قیمت اجرت لوله کشی ساختمان چیست؟ استاد لوله کش حرفه ای و کار بلد جدا از اینکه در اتصالات خود نهایت دقت را میکند باعث بهینه مصرف کردن اجناس میشود. این امر در نهایت باعث کاهش هزینه لوله کشی ساختمان میشود.

4- آیا امکان لوله کشی ساختمان به صورت اجرتی هست ؟ بله، فقط در نظر داشته باشید که اجناسی که تهیه میکنید مخصوصاً اتصالات لوله کشی ساختمان از بهترین برند و کارخانجات باشند که بعداً دردسر ایجاد نشود. برندهای ایرانی از انواع مشابه چینی و ترک کیفیت بالاتری دارند.

5- آیا شما نمایندگی فروش جنس و اتصالات هم دارید؟ بله، ما در فروشگاه ساختمانی صاد با بهترین تولید کننده های لوله های آب و فاضلاب و لوله مانیسمان گاز در ارتباط هستیم و حداکثر تخفیف را در فاکتور فروش اجناس و اتصالات و ملزمات لوله کشی اعمال خواهیم کرد.

پرسش و پاسخ لوله کشی ساختمان

تعداد پرسش و پاسخ : 22

22 پاسخ

    1. سلام.. لوله کشی پکیج معمولاً در دفترچه راهنمای پکیج خریداری شده به طور کامل توضیح داده شده است. اگر نیاز به راهنمایی دقیق دارید لطفاً کاتالوگ و دفترچه راهنمای برند پکیج مورد نظر را از سایت آن دانلود کنید. با تشکر

  1. چقدر عالی ممنون از خدماتتون
    الان سایت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی مثل لوله بازکنی ها خیلی زیاد شدن
    ولی هرچی که باشه این سایت ها از تبلیغات لوله بازکنی برچسب های
    روی در و دیوار شهر مطمئن تر هستند. چون بعداً می تونیم شکایتمون رو بهشون
    اعلام کنیم و سخت یا آسون مشکلمون رو از یه جایی پیگیری کنیم شاید بالاخره
    یکی پیدا شه و به دادمون برسه!

  2. باتوجه به مشکلات شاید طراحی در لوله کشی ساختمان اپارتمان مسکونی ، درخواست می گردد درجهت طراحی لوله کشی ساختمان و همین طور تعمیرات اساسی درلوله کشی ساختمان ، راهنمایی لازم ایفادگردد.
    باتشکر.

    1. سلام.. برای لوله کشی ساختمان در ابتدا نیاز به نقشه تاسیسات است که پیش از ساخت ساختمان این نقشه ها توسط مهندس مکانیک تهیه میشود و پس از تایید نظام مهندسی قابل اجراست. در صورتی که نیاز به طراحی تاسیسات نداشته باشید میتوان از لوله کشی تجربی برای لوله کشی ساختمان استفاده کرد که البته این مسئله توصیه نمیشود. در این شرایط پیشنهاد میکنیم که از تیم مهندسی برای لوله کشی استفاده کنید. در صورت نیاز از طریق واتساپ با ما در ارتباط باشید تا جهت بازدید از ساختمان و مشاوره مهندسی با شما هماهنگ شود.
      شماره واتساپ مهندس صادقی : 09121022495

  3. آقا دمتون گرم بابت لوله کشی و آب بندی کردن اون به صورت دقیق و ما خیلی از شما راضی هستیم. شرکت های دیگر لوله کشی و آب بندی و پیچ و رول پلاک نمای ساختمان رو با هزینه های خیلی بیشتر از شما انجام میدن..شما خیلی انصاف دارید.ممنون

  4. سلام آقای مهندس
    منزل ما طبقه اول یک آپارتمان چهار طبقه هست و هر وقت باران می آید خیلی شدید بوی فاضلاب میاد چطوری این مشکل را برطرف کنیم؟

    1. سلام.. علت اصلی بوی بد فاضلاب پس از بارندگی عدم اجرای ونت فاضلاب ( Drain waste vent ) است. سیستم ونت فاضلاب وظیفه جریان عبور هوا در لوله کشی تأسیسات فاضلاب ساختمان را به عهده دارد. در زمان بارندگی به دلیل تجمع بیش از حد فاضلاب در لوله ها هوای محبوس شده فاضلاب که طبیعتاً بوی بدی دارد نمیتواند از سیستم لوله کشی خارج شود و با فشار معکوس به سیفون فاضلاب آب موجود در سیفون را مجدداً از کفشور خارج میکند و یا با تشکیل حباب و ترکیدن این حباب ها بوی بد فاضلاب در خانه پخش میشود. لوله کشی ونت فاضلاب باید در زمان ساخت ساختمان انجام بگیرد و اجرای آن در ساختمان های ساخته شده بسیار هزینه بر است. اما به عنوان یک راه حل ساده تر و به نسبت ارزانتر میتوانید با هدایت آب باران در پشت بام به یک لوله فاضلاب مجزا و هدایت آن به پشت اولین سیفون فاضلاب ساختمان از بوی بد فاضلاب پس از بارندگی جلوگیری کنید. توصیه میشود از مشاوره مهندس و لوله کش ماهر و متخصص برای این کار استفاده کنید زیرا اگر لوله کشی به صورت اصولی انجام نشود احتمالاً تغییری را مشاهده نخواهید کرد و تمام هزینه هایی که کرده اید بی نتیجه میماند.

  5. سلام آقای مهندس من ناظر معماری یک پروژه ساختمانی چهار طبقه در تهران هستم. آیا لوله کشی فاضلاب از زیر سقف واحد مجاز هست؟ و اینکه چگونه به مالک ابلاغ کنم؟
    مرسی از مطالبتون

    1. سلام.. در مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان ایران به صراحت ذکر شده است که لوله کشی فاضلاب باید الزاماً از روی سقف انجام بگیرد و عبور لوله های تأسیسات از زیر سقف غیر مجاز است. متأسفانه برخی از سازندگان ساختمان به دلیل جلوگیری از بالا آمدن کف حمام و دستشویی لوله کشی فاضلاب را از زیر سقف واحد و در واقع از بالای سقف همسایه طبقه پایین عبور میدهند که این کار کاملاً اشتباه است. به دلیل سوراخ کردن سقف عایق صوتی بین واحدها از بین میرود و سر و صدای ناشی از جریان فاضلاب در لوله ها منجر به آزار ساکنین خواهد شد حتی اگر از لوله پلیکا فاضلاب سایلنت ( Silent Pipe ) استفاده شود. همچنین با توجه به نیاز تعمیرات در آینده این کار فقط از سقف همسایه طبقه پایینی ممکن خواهد بود که منجر به خسارت به سقف طبقه پایین خواهد شد. در این گونه موارد مهندسین ناظر پیش از لوله کشی فاضلاب باید به مالک دستور کار بدهند و در صورت عدم اجرای دستور کار، گزارش خلافی را به شهرداری تسلیم نمایند.

  6. سلام سوالی که دارم این هست که ضوابط لوله کشی آب سرد و گرم حمام و دستشویی به چه صورت است؟
    سپاسگزارم

    1. سلام.. ضوابط فاصله گذاری لوله کشی شیرهای آب گرم و سرد حمام و دستشویی به شرح زیر است :
      شیر مخلوط دستشویی ایرانی : فاصله مرکز به مرکز 16 سانتیمتر و ارتفاع از کف تمام شده پس از کاشیکاری 40 سانتیمتر
      شیر مخلوط دستشویی فرنگی : فاصله مرکز به مرکز 16 سانتیمتر و ارتفاع از کف تمام شده پس از کاشیکاری 50 سانتیمتر
      شیر مخلوط دوش حمام : فاصله مرکز به مرکز 16 سانتیمتر و ارتفاع از کف تمام شده پس از کاشیکاری 1 متر
      شیر پیسوار سرد و گرم روشویی : فاصله مرکز به مرکز 25 سانتیمتر و ارتفاع از کف تمام شده پس از کاشیکاری 40 سانتیمتر
      شیر رفت و برگشت حوله خشک کن : فاصله مرکز به مرکز 50 سانتیمتر و ارتفاع از کف تمام شده پس از کاشیکاری 1 متر

    1. سلام.. بله کلیه کارهای لوله کشی گاز ساختمان در حال ساخت با تاییدیه آتش نشانی را انجام میدهیم. همچنین تهیه لوله و اتصالات نیز با حداکثر تخفیف و به قیمت همکاری برای ساختمان شما صورت خواهد گرفت.

  7. سلام
    شما در استان مازندران هم کار لوله کشی ساختمان انجام میدهید؟ در شهر آمل نمایندگی دارید؟

    1. سلام.. بله برای سراسر کشور ارسال نیروی متخصص و متعهد لوله کشی انجام خواهد شد. البته لازم بذکر است که برای کارهای کلی لوله کشی ساختمان ارسال لوله کش داریم و فقط برای برای برخی از استان ها کارهای لوله کشی خرده کاری انجام میدهیم. لطفاً برای اطلاعات بیشتر با شماره های دفتر تماس حاصل کنید.
      موبایل مهندس صادقی : 09121022495

  8. لوله کشی گاز ساختمان در زمان بازسازی ساختمان هم نیاز به تائیدیه آتش نشانی دارد؟

    1. لوله کشی گاز ساختمان در حال ساخت و نوساز برای اخذ پایان کار نیاز به تائیدیه آتش نشانی دارند. البته با توجه به اینکه لوله کشی گاز ساختمان بسیار حساس است و کوچکترین اشتباه منجر به خطرات جانی و مالی سنگین خواهد شد. التزام به استانداردها و استفاده از نیروی آموزش دیده و باتجربه بسیار مهم است. همچنین باید توجه داشت که تائیدیه آتش نشانی برای حفظ سلامتی شهروندان تدوین شده است و بهتر است که همیشه کارها به صورت قانونی و با توجه به استاندارد صورت پذیرد.

  9. قیمت لوله کشی آب ساختمان چقدر میشه؟ منزل ما ۹۰ متر هست. پکیج هم میخواهم بزارم

    1. سلام. قیمت لوله کشی ساختمان پس از بازدید کارشناس برآورد خواهد شد. اما به عنوان یک اصل نانوشته در ایران معمولاً اجرت لوله کشی ساختمان معدل نصف قیمت جنس لوازم لوله کشی خواهد شد. به عنوان مثال اگر 4 میلیون تومان فاکتور اجناس مصرفی شما باشد اجرت لوله کشی ساختمان 2 میلیون تومان خواهد بود. البته اجرت لوله کشی ساختمان با توجه به استفاده از پکیج اندکی نسبت به موتور خانه افزایش خواهد یافت.

  10. سلام
    من در حال بازسازی ساختمان هستم. برای لوله کشی آب و لوله کشی شوفاژ از لوله سفید استفاده کنم یا لوله نیوپایپ؟
    و اینکه چه فرقی داره با یکدیگر دارد؟

    1. سلام.. لوله پنج لایه که با نام لوله سوپرپایپ و نیوپایپ در ایران ساخته میشود بسبت به لوله سفید پلی پروپیلن اتلاف گرمایی کمتری دارد. این مسئله برای لوله کشی آب مخصوصاً آبگرم مصرفی و شوفاژ تاثیر بسزایی دارد. در شرایطی که از پکیج در منزل استفاده میکنید توصیه میکنیم از لوله پنج لایه استفاده کنید. البته قیمت لوله و اتصالات پنج لایه نسبت به لوله سفید اندکی بالاتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *